Faalangst rijopleiding

Je hebt lang geoefend om het zover te brengen. Je weet dat je het kan, maar toch heb je in je achterhoofd dat knagende gevoel, dat het toch niet goed zal gaan. Je gaat in de auto zitten en opeens weet je helemaal niets meer. Je bent zo zenuwachtig, dat je de auto niet eens meer in de versnelling kan zetten. Of je kan niet eens meer normaal nadenken, zodat je de opdrachten van je examinator niet goed kan uitvoeren. Komt je dit bekent voor? Dan heb jij waarschijnlijk last van faalangst.

Gespecialiseerde instructeurs

Wij werken met rijcoaches die gespecialiseerd zijn in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst. Zij kijken naar de bron van die angst en zullen samen met jou proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, dat je zenuwen tijdens je examen zoveel mogelijk zijn verminderd. Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding zal je rijcoach je hier ook steeds weer op wijzen.

Training tegen rijexamenstress: ESRT

Iedere maand organiseren we een training tegen rijexamenstress, waarbij je beter leert om te gaan met spanning voor en tijdens het rijexamen. De Examen-Spanning-Reductie-Training start om 19:00 uur en wordt gehouden in Lelystad.

De cursus wordt gegeven door Rob, Roeland of Hans, die zich hebben gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen en rijbewijsbezitters met (verkeers)angst. “Er zijn leerlingen die zich dagen van tevoren druk maken over het rijexamen”, legt Rob uit. “Het gevolg is dat ze door de spanning zaken over het hoofd zien en falen in de bediening van de auto.”

Faalangst Rijopleiding Rijbewijs

Wat houdt de training in?

Tijdens de cursus leer je negatieve stress om te zetten in positieve spanning. Hans legt uit: “Door negatieve gedachten rond een examen op papier te zetten en door te accepteren dat deze gedachten van jou zijn, dan is er veel makkelijker iets aan te doen”. De cursisten noteren vervolgens het gevoel dat ze graag tijdens een examen zouden willen ervaren en krijgen technieken aangeleerd waardoor ze beter naar dit positieve gevoel toe kunnen werken.

De training kost € 15,- (GRATIS voor cursisten van Verkeersschool Van Zanten) en is toegankelijk voor zowel leerlingen – ook van andere rijscholen dus – als ouders en instructeurs van deze cursisten.

Schrijf je in!


    Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

    Voornaam + Achternaam*

    E-mail adres*

    Telefoonnummer*

    Ophaal adres