Jubileumdeal

Wij vieren ons 25-jarig jubileum met jou!

Je krijgt €225 korting op ons jubileumlespakket die bestaat uit:

 • 1 intake (60 minuten)
 • 24 lesuren
 • Trefzeker Theoriepakket én theorie-examen
 • Tussentijdse toets
 • Praktijkboek én praktijkexamen
 • 2-jarig ANWB-lidmaatschap cadeau (t.w.v. €31)

De dealprijs ligt gemiddeld tussen de 1790 en 2100 euro die je in meerdere termijnen kan betalen. Wil je weten wat je precies kwijt bent voor dit pakket? Bekijk dan de actuele lesprijs van de rijschool via de rijschoolzoeker op deze pagina en onze tarieven pagina.

Let op: aan deze actie zijn voorwaarden verbonden.

Bekijk de deal hier

Schrijf je nu in!

Rijopleiding voor Harderwijk en omstreken

Verkeersschool van Zanten voeren autorijlessen onder de vlag van de ANWB uit.

Tijdens onze rijopleidingen leer je stap voor stap goed autorijden. Onze pakketten zijn bedoeld voor mensen met minder of geen rijervaring. Ook hier is het mogelijk om te beginnen met het volgen van een proefles. Tijdens de rijles leert de rijcoach je verkeersinzicht te krijgen en bouwt dit steeds verder uit. Naast voertuigbeheersing zal je ook verkeerssituaties en gedrag van je medeweggebruikers bespreken.

Alle pakketten zijn inclusief:

 • Gratis proefles (bij boeken van een lespakket)
 • Examengarantie
 • Vaste rijcoach

U kan beginnen met lessen vanaf 16,5 jaar!

Tarievenoverzicht praktijk

Lesprijs categorie B per uur € 58,25
Lesprijs categorie B AUTOMAAT per uur € 63,25
Tussentijdse toets € 254,25
Praktijkexamen € 296,50
Faalangstexamen € 417,75
Praktijkexamen B.N.O.R. € 338,00
Praktijkbegeleidingsboek € 30,95

Meer informatie?
Bekijk de officiele ANWB website!

7 rittenkaart

€ 405,00

11 rittenkaart

€ 630,00

15 rittenkaart

€ 845,00

De Gezondheidsverklaring gaat via www.cbr.nl en iDeal. De kosten bedragen €41,50. Een papieren exemplaar bij de rijschool kost €51,50.

 • Voorwaarden gratis herexamen zie https://www.anwb.nl/auto/rijbewijs/examengarantie
 • Meerprijs automaat: € 5,- per uur
 • Rittenkaarten kunnen gekozen worden na een pakket met tussentijdse toets en/of praktijkexamen en niet in combinatie met een gratis herexamen

De rijschool machtigen met DigiD voor je praktijkexamen of tussentijdse toets:
Het CBR registratienummer van ANWB Rijopleiding Van Zanten is ● 7273R2 ●

Direct een proefles aanvragen

Een proefles kan je eenvoudig aanvragen. 
Zo kunnen wij een inschatting geven van hoeveel rijlessen je nodig hebt. Het is geheel vrijblijvend om een proefles aan te vragen. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen om de afspraak te bevestigen.

Meer informatie

2toDrive (Begeleid rijden)

Als 17 jarige heb je nu de kans om je rijbewijs te halen. Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16½ jaar. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden kun je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat? Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. De uitslag is anderhalf jaar geldig! Zie ook www.2toDrive.nl.

Theorie categorie B (auto)

Voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen kunt afleggen moet je een voldoende resultaat hebben behaald voor je theorie B. Dit theorie-examen wordt bij het CBR afgenomen. Na afloop van het theorie-examen krijg je direct de uitslag in je scherm te zien en ontvang je het uitslagformulier via e-mail. Om toegelaten te worden dien je minimaal 16 jaar te zijn. De vragen bij de theorie-examens zijn zo moeilijk dat alleen leren uit boekjes vrijwel nooit tot succes leidt. Bij ANWB Rijopleiding geven wij regelmatig een ééndagscursus theorie klassikaal in Lelystad, Harderwijk, Hilversum en Zwolle. Met ons theoriesysteem waarbij wij tablets gebruiken – in combinatie met het bij ons verkrijgbare (online en leerboekje) lesmateriaal voor thuis – ga je veel beter voorbereid naar het theorie-examen! Dit examen plan je online via www.cbr.nl of via de rijschool.

ANWB 15-daagse rijopleiding of compactopleiding

Bij de ANWB 15 daagse of compactopleiding plannen wij jouw rijlessen, met aansluitend een praktijkexamen, van te voren in. Wij bieden je ook de mogelijkheid om een compact-opleiding te volgen inclusief een tussentijdse toets. Belangrijk is wel, dat je tijdig in het bezit bent van je theorie.

De opleiding houdt in dat je binnen minimaal 15 dagen tot maximaal een maand na aanvang van de rijopleiding het praktijkexamen kunt afleggen. Je rijdt 1½ tot max. 4 uur per dag. Uit onderzoek is gebleken dat dit de maximale tijd is waarin men de concentratie kan vasthouden.

Faalangst rijopleiding

Je hebt lang geoefend om het zover te brengen. Je weet dat je het kan, maar toch heb je in je achterhoofd dat knagende gevoel, dat het toch niet goed zal gaan. Je gaat in de auto zitten en opeens weet je helemaal niets meer. Je bent zo zenuwachtig, dat je de auto niet eens meer in de versnelling kan zetten. Of je kan niet eens meer normaal nadenken, zodat je de opdrachten van je examinator niet goed kan uitvoeren. Komt je dit bekent voor? Dan heb jij waarschijnlijk last van faalangst.

Aanhanger (E bij B)

In de praktijk blijkt helaas nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wil je bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of een andersoortige aanhanger gaan rijden? Dan zal je in het bezit moeten zijn van een geldig Nederlands rijbewijs BE. Bij Verkeersschool Van Zanten ben je aan het juiste adres om dit rijbewijs te behalen!

Losse lessen en lespakketten

Wij adviseren je om te beginnen met onze uitgekiende en voordelige intest van € 35,00 waarna de intest-rijcoach een inschatting kan maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Als je ons lesadvies opvolgt en aan de voorwaarden voldoet, krijg je één gratis herexamen mocht je het eerste praktijkexamen niet halen.

Na het advies van je rijcoach kun je kiezen of je start met losse lessen of je neemt een ANWB lespakket. Een ANWB lespakket is voordeliger, bevat een praktijkexamen, een praktijkboek en varieert van 10 tot 53 lesuren en is uit te breiden met een tussentijdse toets en een ANWB calamiteitenverzekering (in geval van een spoedopleiding). De rijcoach die jouw intest afneemt is niet altijd de rijcoach die de opleiding geeft. Hij zoekt een passende instructeur voor je uit. Gaat jouw voorkeur uit naar een opleiding met losse lessen, dan spreek je in overleg met je rijcoach het aantal lesuren per week af. De rijschool vraagt een toets en/of praktijkexamen aan als jij er aan toe bent. Je moet op dat moment wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.

Voor meer informatie verwijzen we je naar onze website www.anwb.nl/rijopleiding.

Garantie, je neemt geen financieel risico!

Ieder jaar worden leerlingen gedupeerd omdat hun rijschool met de noorderzon vertrekt of failliet raakt. Ook komt voor dat ze een ‘te mooi om waar te zijn’ pakket aanbieden – soms met onbeperkt aantal lessen – en komen gewoon niet meer opdagen… Kies je voor ANWB Rijopleiding dan weet je dat jouw vooruit betaalde lesgeld, examengeld, tussentijdse toets of rijlespakket verzekerd is!

Hoger slagingspercentage na tussentijdse toets

Leerlingen die voor hun eerste examen gebruik maken van een Tussentijdse Toets (T.T.T.), hebben een fors hoger slagingspercentage dan overige examenkandidaten. Zij scoren namelijk jaarlijks een slagingspercentage van zo’n 58%, maar liefst 15 procentpunten hoger dan leerlingen die niet deelnemen aan de T.T.T.. Dat blijkt uit gegevens van het CBR. Afgelopen jaar deed weer 14 procent meer van de kandidaten voorafgaand aan het eerste examen een T.T.T. dan het jaar hiervoor!