Rijopleiding voor Harderwijk en omstreken

Verkeersschool van Zanten biedt autorijlessen aan onder de vlag van de ANWB. Tijdens deze rijopleidingen word je stap voor stap getraind in het goed kunnen autorijden. De aangeboden lespakketten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met weinig of geen rijervaring. Als je wilt, kun je beginnen met een proefles om kennis te maken met de rijschool en de instructeur.

Tijdens de rijlessen zal de rijcoach je helpen om verkeersinzicht te ontwikkelen en dit steeds verder uit te breiden. Naast het aanleren van voertuigbeheersing, zal er ook aandacht worden besteed aan het bespreken van verkeerssituaties en het gedrag van andere weggebruikers. Het doel is om je niet alleen de technische vaardigheden van het autorijden bij te brengen, maar ook om je bewust te maken van de complexiteit van het verkeer en hoe je hiermee om kunt gaan.

DIRECT AANMELDEN

Meld je aan bij Verkeersschool van Zanten voor een uitstekende rijervaring!
Stap voor stap rijinstructies onder de vlag van de ANWB:

ANWB
Snelweg

Door te focussen op zowel praktische rijvaardigheden als verkeersinzicht en -gedrag, streeft Verkeersschool van Zanten ernaar om ervoor te zorgen dat je na het behalen van je rijbewijs veilig en zelfverzekerd aan het verkeer kunt deelnemen.

Tarievenoverzicht praktijk

Lesprijs categorie B per uur€ 64,00
Lesprijs categorie B AUTOMAAT per uur€ 69,00
Tussentijdse toets€ 254,25
Praktijkexamen€ 296,50
Faalangstexamen€ 417,75
Praktijkexamen B.N.O.R.€ 338,00
Praktijkbegeleidingsboek€ 30,95

Meer informatie?
Bekijk de officiele ANWB website!

De rijschool machtigen met DigiD voor je praktijkexamen of tussentijdse toets:

Het CBR registratienummer van ANWB Rijopleiding Van Zanten is ● 7273R2 ●

Direct een proefles aanvragen

Een proefles kan je eenvoudig aanvragen. 
Zo kunnen wij een inschatting geven van hoeveel rijlessen je nodig hebt. Het is geheel vrijblijvend om een proefles aan te vragen. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen om de afspraak te bevestigen.

Meer informatie

2toDrive (Begeleid rijden)

Als 17 jarige heb je nu de kans om je rijbewijs te halen. Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16½ jaar. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden kun je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat? Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. De uitslag is anderhalf jaar geldig! Zie ook www.2toDrive.nl.

ANWB 15-daagse rijopleiding of compactopleiding

Bij de ANWB 15 daagse of compactopleiding plannen wij jouw rijlessen, met aansluitend een praktijkexamen, van te voren in. Wij bieden je ook de mogelijkheid om een compact-opleiding te volgen inclusief een tussentijdse toets. Belangrijk is wel, dat je tijdig in het bezit bent van je theorie.

De opleiding houdt in dat je binnen minimaal 15 dagen tot maximaal een maand na aanvang van de rijopleiding het praktijkexamen kunt afleggen. Je rijdt 1½ tot max. 4 uur per dag. Uit onderzoek is gebleken dat dit de maximale tijd is waarin men de concentratie kan vasthouden.

Faalangst rijopleiding

Je hebt lang geoefend om het zover te brengen. Je weet dat je het kan, maar toch heb je in je achterhoofd dat knagende gevoel, dat het toch niet goed zal gaan. Je gaat in de auto zitten en opeens weet je helemaal niets meer. Je bent zo zenuwachtig, dat je de auto niet eens meer in de versnelling kan zetten. Of je kan niet eens meer normaal nadenken, zodat je de opdrachten van je examinator niet goed kan uitvoeren. Komt je dit bekent voor? Dan heb jij waarschijnlijk last van faalangst.

Aanhanger (E bij B)

In de praktijk blijkt helaas nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wil je bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of een andersoortige aanhanger gaan rijden? Dan zal je in het bezit moeten zijn van een geldig Nederlands rijbewijs BE. Bij Verkeersschool Van Zanten ben je aan het juiste adres om dit rijbewijs te behalen!

Losse lessen en lespakketten

Wij adviseren je om te beginnen met onze uitgekiende en voordelige intest van € 35,00 waarna de intest-rijcoach een inschatting kan maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Als je ons lesadvies opvolgt en aan de voorwaarden voldoet, krijg je één gratis herexamen mocht je het eerste praktijkexamen niet halen.

Na het advies van je rijcoach kun je kiezen of je start met losse lessen of je neemt een ANWB lespakket. Een ANWB lespakket is voordeliger, bevat een praktijkexamen, een praktijkboek en varieert van 10 tot 53 lesuren en is uit te breiden met een tussentijdse toets en een ANWB calamiteitenverzekering (in geval van een spoedopleiding). De rijcoach die jouw intest afneemt is niet altijd de rijcoach die de opleiding geeft. Hij zoekt een passende instructeur voor je uit. Gaat jouw voorkeur uit naar een opleiding met losse lessen, dan spreek je in overleg met je rijcoach het aantal lesuren per week af. De rijschool vraagt een toets en/of praktijkexamen aan als jij er aan toe bent. Je moet op dat moment wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.

Voor meer informatie verwijzen we je naar onze website bij de ANWB.

Garantie, je neemt geen financieel risico!

Ieder jaar worden leerlingen gedupeerd omdat hun rijschool met de noorderzon vertrekt of failliet raakt. Ook komt voor dat ze een ‘te mooi om waar te zijn’ pakket aanbieden – soms met onbeperkt aantal lessen – en komen gewoon niet meer opdagen… Kies je voor ANWB Rijopleiding dan weet je dat jouw vooruit betaalde lesgeld, examengeld, tussentijdse toets of rijlespakket verzekerd is!

Hoger slagingspercentage na tussentijdse toets

Leerlingen die voor hun eerste examen gebruik maken van een Tussentijdse Toets (T.T.T.), hebben een fors hoger slagingspercentage dan overige examenkandidaten. Zij scoren namelijk jaarlijks een slagingspercentage van zo’n 58%, maar liefst 15 procentpunten hoger dan leerlingen die niet deelnemen aan de T.T.T.. Dat blijkt uit gegevens van het CBR. Afgelopen jaar deed weer 14 procent meer van de kandidaten voorafgaand aan het eerste examen een T.T.T. dan het jaar hiervoor!

Theorie categorie B (auto)

Voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen kunt afleggen moet je een voldoende resultaat hebben behaald voor je theorie B. Dit theorie-examen wordt bij het CBR afgenomen. Na afloop van het theorie-examen krijg je direct de uitslag in je scherm te zien en ontvang je het uitslagformulier via e-mail. Om toegelaten te worden dien je minimaal 16 jaar te zijn. De vragen bij de theorie-examens zijn zo moeilijk dat alleen leren uit boekjes vrijwel nooit tot succes leidt. Bij ANWB Rijopleiding geven wij regelmatig een ééndagscursus theorie klassikaal in Lelystad, Harderwijk, Hilversum en Zwolle. Met ons theoriesysteem waarbij wij tablets gebruiken – in combinatie met het bij ons verkrijgbare (online en leerboekje) lesmateriaal voor thuis – ga je veel beter voorbereid naar het theorie-examen! Dit examen plan je online via www.cbr.nl of via de rijschool.

Meenemen naar het theorie-examen B

  • een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs
  • je reserveringsnummer; zie oproep (www.cbr.nl)

NIEUW: Theorie Online

Als je liever niet in de klas zit maar vanuit huis een cursus wil volgen dan kan dit nu ook! Onze docent zit achter een computer en geeft jou online toegang. Je ziet en hoort de spreker(s) via video en audio. De cursus gaat net als bij een klassikale cursus. De docent deelt met jou en andere cursisten de PowerPoint slides en legt de verkeersregels en tips net als hij in de klas doet uit. Uiteraard is er ook interactie. De docent kan muten en unmuten, zowel individueel als alle cursisten. Je hoeft dan niet naar de rijschool te komen, dus dit scheelt jou reistijd. Jij kunt gebruik maken van een laptop, computer, tablet of telefoon. Als je maar een goede internetverbinding, een camerafunctie en geluid hebt.
Omdat we van mening zijn dat een hele dag naar je scherm kijken wat lang en vermoeiend is, knippen wij de cursus in twee dagen. Meestal beginnen we met een lesavond gevolgd door een zaterdag.

Een webinar, wat is dat?

Een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’. Het is een evenement op internet waarbij er alleen online publiek aanwezig is. Dit in tegenstelling tot een webcast, daar is ook een fysiek publiek bij aanwezig. Soortgelijke termen die voor een webinar worden gebruikt zijn Web Event, Online Seminar, WebCast, Weblecture of Virtueel Event.

Theorie-examen

Het theorie-examen bevat drie examenonderdelen, namelijk; gevaarherkenning, kennis en inzicht. Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er tenminste 13 goed moet beantwoorden. Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je tenminste 10 goede antwoorden moet geven. Inzicht bevat 28 vragen waarvan je er minimaal 25 goed moet beantwoorden om te slagen.

Aan het einde van je examen krijg je gelijk de uitslag. Ook krijg je per examenonderdeel te zien hoe goed je deze hebt gemaakt. Het uitslagformulier ontvang je per mail. Hierop kun je heel goed zien welke examenonderwerpen je goed en minder goed beheerst. Dit is handig voor je voorbereiding op een eventueel herexamen en op je praktijklessen. De voldoende uitslag van het theorie-examen is anderhalf jaar geldig!